Knihy vydáváme v sobotu 10. prosince ve vile v Tichém údolí 125 v Roztokách, 11. prosince v Úněticích či Libčicích, nebo vám je 12. prosince pošleme PPL.

Sůl, tuk, ocet, žár - Samin Nosratová

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.

Zabalit jako dárek ?
598 Kč

Autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti.
Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Vaším nákupem přispíváte 167 Kč do sbírky za účelem zajištění prostor pro činnost spolku Sdružení Roztoč, z.s. Děkujeme vám!

Kategorie: Knihy
Ilustrace: Wendy MacNaughtonová
Autor: Samin Nosratová
Překlad: Vlasta Hesounová
Nakladatelství: Leda
Jazyk: česky
Počet stran: 470
Rok vydání: 2020
Vazba: vázaná
Format: Kniha

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: