Knihy vydáváme v sobotu 4. prosince ve vile v Tichém údolí 125 v Roztokách, 5. prosince v Úněticích či Libčicích, nebo vám je 6. prosince pošleme PPL či je po Roztokách dovezeme na kole. :-)

Sůl, tuk, ocet, žár - Samin Nosratová

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.

Zabalit jako dárek
598 Kč

Autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti.
Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Vaším nákupem přispíváte 167 Kč do sbírky za účelem zajištění prostor pro činnost spolku Sdružení Roztoč, z.s. Děkujeme vám!

Kategorie: Knihy
Ilustrace: Wendy MacNaughtonová
Autor: Samin Nosratová
Překlad: Vlasta Hesounová
Nakladatelství: Leda
Jazyk: česky
Počet stran: 470
Rok vydání: 2020
Vazba: vázaná
Format: Kniha